FC Volendam

Lees hier meer over deze club…

FC Volendam

Voetbalclub

FC Volendam

FC Volendam is een Nederlandse voetbalclub afkomstig uit Volendam. De club is opgericht op 1 juni 1977 als afsplitsing van RKSV Volendam (opgericht op 1 juni 1920). Het tenue bestaat uit een oranje shirt en een zwarte broek: daarom wordt de club ook wel ‘Het Andere Oranje’ genoemd.

Verblijf bij Fletcher Hotels

FC Volendam verbleef meerdere keren bij verschillende Fletcher Hotels. Zo is de club te gast geweest bij Fletcher Resort-Hotel Zutphen Fletcher Hotel-Restaurant De Klepperman en Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth-Arnhem.

Wist jij dat...?

Kenmerkend voor Volendam zijn de vele lokale spelers, met namen als Schilder, Tol, Steur, Veerman en Jonk en de vele promoties en degradaties van en naar de Eredivisie. De botter die bij een promotie altijd over de Dijk rijdt en waarmee de spelers gehuldigd worden heet dan ook De Heen en Weer. De club degradeerde in het seizoen 2008/09 voor het laatst uit de Eredivisie. In het seizoen 2021/22 eindigde Volendam op de tweede plaats in de Eerste Divisie waardoor het direct promoveerde naar de Eredivisie. Zo keerde Volendam na dertien jaar terug op het hoogste niveau.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.