De Graafschap

De Graafschap is een Nederlandse voetbalclub uit het Gelderse Doetinchem. De club werd in het jaar 1954 opgericht. De traditionele uitrusting van De Graafschap bestaat uit een horizontaal gestreept blauw-wit shirt, gebaseerd op de kleuren van de stad. De Achterhoekers spelen hun thuiswedstrijden op De Vijverberg.

De aanhang van de club noemt zichzelf ‘superboeren’ en staat bekend om zijn Achterhoekse mentaliteit en gemoedelijke sfeer. De Graafschap dankt daaraan de bijnaam¬†de Superboeren.

Succes
De hoogste eindklassering in de Eredivisie was de achtste plaats in 1997. Om de vele promoties en degradaties staat De Graafschap evenals VVV-Venlo en FC Volendam bekend als een ‘heen en weer club’.

Verblijf bij Fletcher Hotels
De Graafschap heeft in de afgelopen jaren verschillende trainingskampen gehouden bij Fletcher Hotels waaronder in het jaar 2020 en 2022 bij Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg, in de zomer van 2022 bij Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth-Arnhem, in 2021 bij Fletcher Hotel-Restaurant Victoria-Hoenderloo en in het jaar 2019 bij Fletcher Hotel-Restaurant Epe-Zwolle.